Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 70 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 70 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 70 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 2 liście laurowe, suszone
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 5 ziaren pieprzu czarnego
- 3 goździki, suszone
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka lubczyku, suszonego
- 1300 - 1500 g wody (patrz wskazówka)
- 2 jajka, dokładnie umyte
- 350 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry, pokrojonych na 8-10 cm kawałki
- 100 g różyczek brokułu
- 6 łyżek zielonego groszku, konserwowego, odsączonego z zalewy
- 1 łyżka sosu rybnego
- 6 łyżeczek żelatyny w proszku (patrz wskazówka)
- cytryna, w kawałkach, do skropienia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 818.7 kJ / 195.7 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 8.9 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 772.1 mg
Alternatywne przepisy
Pulpety z karpia w galarecie
4u. 10min
Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami
50min
Sałatka z młodymi ziemniakami i wędzonym łososiem
1h
Karp w migdałowej panierce
1h 40min
Sałatka ziemniaczana ze szparagami i wędzonym łososiem
1h
Świąteczny łosoś w cieście francuskim z sosem berneńskim
1u. 25min
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1u. 25min
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2óra 15p
Jajka faszerowane łososiem
45 Min
Kurczak w galarecie
3óra
Łosoś à la Wellington
1h 20min
Ryba po grecku
45 Min