Łosoś w galarecie
TM6 TM5

Łosoś w galarecie

4.5 (200 ocen)

Składniki

  • 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 70 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 70 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 70 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 5 ziaren pieprzu czarnego
  • 3 goździki, suszone
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka lubczyku, suszonego
  • 1300 - 1500 g wody (patrz wskazówka)
  • 2 jajka, dokładnie umyte
  • 350 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry, pokrojonych na 8-10 cm kawałki
  • 100 g różyczek brokułu
  • 6 łyżek zielonego groszku, konserwowego, odsączonego z zalewy
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 6 łyżeczek żelatyny w proszku (patrz wskazówka)
  • cytryna, w kawałkach, do skropienia

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
818.7 kJ / 195.7 kcal
Białko
18.2 g
Węglowodany
8.9 g
Tłuszcz
9.8 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Błonnik
2.3 g
Sód
772.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy