Łosoś z warzywami; Sos holenderski

Łosoś z warzywami; Sos holenderski

4.5 47 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

Łosoś z warzywami
  • 1 cytryna ekologiczna
  • 500 g wody
  • 500 - 600 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 1 łyżeczka soli
  • 400 - 500 g różyczek brokułu
    400 - 500 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek
  • oliwa z oliwek do posmarowania i skropienia
  • 4 filety z łososia, świeże, bez skóry (150 g każdy, grubość 2 cm)
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Sos holenderski
  • 250 g masła pokrojonego na kawałki
  • 50 g wody
  • 3 żółtka
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 840.5 mg
Białko 41.5 g
Kalorie 429.3 kJ / 1025.3 kcal
Tłuszcz 79 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 40.3 g
Węglowodany 40.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...