Ryby z ryżem z warzywami

Ryby z ryżem z warzywami

4.6 119 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

Ryby z pomidorkami
  • 1400 - 1600 g ryb, całych, oczyszczonych np. karmazynów, lucjanów
  • 300 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 100 g oliwy z oliwek
  • 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Ryż z warzywami
  • 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 200 g cebuli pokrojonej w 1 cm plastry
  • 300 g ryżu długoziarnistego
  • 580 g wody
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 630.5 kcal / 2639.8 kJ
Białko 53 g
Tłuszcz 25.8 g
Węglowodany 48.2 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 909.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...