Urządzenia i Akcesoria
Ryby z ryżem z warzywami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
Ryby z pomidorkami
-
1400 - 1600 g ryb, całych, oczyszczonych np. karmazynów, lucjanów
-
300 g pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół
-
1 ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 ząbki czosnku
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
100 g oliwy z oliwek
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Ryż z warzywami
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g cebuli pokrojonej w 1 cm plastry
-
300 g ryżu długoziarnistego
-
580 g wody
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
909.5 mg
Białko
53 g
Kalorie
2639.8 kJ /
630.5 kcal
Tłuszcz
25.8 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
48.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Filety rybne z ziemniakami i szpinakiem w sosie śmietanowym
45 min
Dorsz w ziołowej kruszonce z ryżem, szpinakiem i sosem cytrynowym
40 min
Ryba w orzeszkowym sosie curry z ryżem i warzywami; Surówka z cukinii, marchewki i mięty
45 min
Udka z kurczaka z porem zapiekane w sosie tatarskim
1 godz. 30 min
Ryż z warzywami i kotleciki z indyka i pieczarek
1 godz. 25 min
Ryba z sosem pomidorowym
30 min
Pieczona ryba po włosku z dipem z papryki i sałatką z kopru włoskiego
1 godz. 30 min
Orientalny kurczak z ryżem i warzywami na parze
40 min
Makaron z krewetkami i szpinakiem
50 min
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40 min
Ryba pod kruszonką z pomidorowym ryżem
45 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 min