
Urządzenia i Akcesoria
Ryby z ryżem z warzywami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
Ryby z pomidorkami
-
1400 - 1600 g ryb, całych, oczyszczonych np. karmazynów, lucjanów
-
300 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
1 ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 ząbki czosnku
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
100 g oliwy z oliwek
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Ryż z warzywami
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g cebuli pokrojonej w 1 cm plastry
-
300 g ryżu długoziarnistego
-
580 g wody
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
630.5 kcal /
2639.8 kJ
Białko
53 g
Tłuszcz
25.8 g
Węglowodany
48.2 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Sód
909.5 mg