Ryby z ryżem z warzywami

Ryby z ryżem z warzywami

4.7 117 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

Ryby z pomidorkami
  • ryb, całych, oczyszczonych np. karmazynów, lucjanów
    1400 - 1600 g
  • pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
    300 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • ząbki czosnku
    2
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    20 g
  • oliwy z oliwek
    100 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    40 g
Ryż z warzywami
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    150 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 - 10 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • cebuli pokrojonej w 1 cm plastry
    200 g
  • ryżu długoziarnistego
    300 g
  • wody
    580 g
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 630.5 kcal / 2639.8 kJ
Białko 53 g
Tłuszcz 25.8 g
Węglowodany 48.2 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 909.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...