Wersje kompatybilne
Grillowane podudzia z kurczaka w glazurze z whisky
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mieszanka przypraw
- 2 łyżeczki gorczycy
- ½ łyżeczki prażonej cebulki, gotowej
- 1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
- ¼ łyżeczki chili, mielonego
- 1200 g podudzi z kurczaka, ze skórą (pałek z kurczaka)
Glazura z whisky i grillowanie
- 20 g sosu sojowego
- 20 g whisky
-
10
g miodu, płynnego
lub 10 g melasy - 10 g masła
- olej, do natłuszczenia rusztu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1870 kJ / 447 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grillowane szaszłyki wieprzowe w tajskiej marynacie
7h 10min
Grillowane szaszłyki z udek kurczaka (Yakitori)
45min
Grillowane szaszłyki drobiowe (drobiowe cevapcici) z warzywami
1h 30min
Grillowane skrzydełka w marynacie cytrynowo-pieprzowej
1h 50 min.
Jamajski kurczak jerk
1h 50 min.
Żeberka po meksykańsku
15h 10 min
Śródziemnomorskie skrzydełka z ziołowo-pomarańczowym ryżem
1h
Grillowane kotlety ze schabu z masłem pomidorowo-czosnkowym
1h
Karkówka marynowana z grilla
3h 20min
Marynata grillowa
10min
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2h 30min
Skrzydełka Buffalo
2h 10min