Grillowane podudzia z kurczaka w glazurze z whisky

Grillowane podudzia z kurczaka w glazurze z whisky

4.7 150 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

Mieszanka przypraw
  • gorczycy
    2 łyżeczki
  • prażonej cebulki, gotowej
    ½ łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżka
  • soli
    1 łyżeczka
  • czosnku, granulowanego
    ½ łyżeczki
  • chili, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • podudzi z kurczaka, ze skórą (pałek z kurczaka)
    1200 g
Glazura z whisky i grillowanie
  • sosu sojowego
    20 g
  • whisky
    20 g
  • miodu, płynnego
    10 g
    10 g melasy
  • masła
    10 g
  • olej do natłuszczenia rusztu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 447 kcal / 1870 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...