
Urządzenia i Akcesoria
Grillowane podudzia z kurczaka w glazurze z whisky
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
Mieszanka przypraw
-
gorczycy2 łyżeczki
-
prażonej cebulki, gotowej½ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżka
-
soli1 łyżeczka
-
czosnku, granulowanego½ łyżeczki
-
chili, mielonego¼ łyżeczki
-
podudzi z kurczaka, ze skórą (pałek z kurczaka)1200 g
Glazura z whisky i grillowanie
-
sosu sojowego20 g
-
whisky20 g
-
miodu, płynnego10 g
-
masła10 g
-
olej do natłuszczenia rusztu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
447 kcal /
1870 kJ
Białko
30 g
Tłuszcz
33 g
Węglowodany
4 g
Błonnik
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GRILL
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Skrzydełka Buffalo
2 godz. 10 min
Grillowane skrzydełka w marynacie cytrynowo-pieprzowej
1 godz. 50 min
Jamajski kurczak jerk
1 godz. 50 min
Grillowane szaszłyki z udek kurczaka (Yakitori)
45 min
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2 godz. 30 min
Grillowane szaszłyki wieprzowe w tajskiej marynacie
7 godz. 10 min
Marynata barbecue
15 min
Grillowane kotlety ze schabu z masłem pomidorowo-czosnkowym
1 godz.
Grillowane szaszłyki drobiowe (drobiowe cevapcici) z warzywami
1 godz. 30 min
Marynata grillowa
10 min
Karkówka marynowana z grilla
3 godz. 20 min
Marynata jogurtowa z curry do kurczaka
5 min