
Urządzenia i Akcesoria
Grillowane podudzia z kurczaka w glazurze z whisky
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
Mieszanka przypraw
-
gorczycy2 łyżeczki
-
prażonej cebulki, gotowej½ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżka
-
soli1 łyżeczka
-
czosnku, granulowanego½ łyżeczki
-
chili, mielonego¼ łyżeczki
-
podudzi z kurczaka, ze skórą (pałek z kurczaka)1200 g
Glazura z whisky i grillowanie
-
sosu sojowego20 g
-
whisky20 g
-
miodu, płynnego10 g
-
masła10 g
-
olej do natłuszczenia rusztu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
447 kcal /
1870 kJ
Białko
30 g
Tłuszcz
33 g
Węglowodany
4 g
Błonnik
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GRILL
11 Przepisów
Polska
Polska