Grillowane podudzia z kurczaka w glazurze z whisky
TM6 TM5

Grillowane podudzia z kurczaka w glazurze z whisky

4.7 (146 ocen)

Składniki

Mieszanka przypraw

  • 2 łyżeczki gorczycy
  • ½ łyżeczki prażonej cebulki, gotowej
  • 1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
  • ¼ łyżeczki chili, mielonego
  • 1200 g podudzi z kurczaka, ze skórą (pałek z kurczaka)

Glazura z whisky i grillowanie

  • 20 g sosu sojowego
  • 20 g whisky
  • 10 g miodu, płynnego
    lub 10 g melasy
  • 10 g masła
  • olej, do natłuszczenia rusztu

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1870 kJ / 447 kcal
Białko
30 g
Węglowodany
4 g
Tłuszcz
33 g
Błonnik
0.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy