Urządzenia i Akcesoria
Grillowane podudzia z kurczaka w glazurze z whisky
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
Mieszanka przypraw
-
2 łyżeczki gorczycy
-
½ łyżeczki prażonej cebulki, gotowej
-
1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
¼ łyżeczki chili, mielonego
-
1200 g podudzi z kurczaka, ze skórą (pałek z kurczaka)
Glazura z whisky i grillowanie
-
20 g sosu sojowego
-
20 g whisky
-
10 g melasy10 g miodu, płynnego
-
10 g masła
-
olej do natłuszczenia rusztu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30 g
Kalorie
1870 kJ /
447 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GRILL
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Grillowane skrzydełka w marynacie cytrynowo-pieprzowej
1 godz. 50 min
Jamajski kurczak jerk
1 godz. 50 min
Grillowane szaszłyki z udek kurczaka (Yakitori)
45 min
Śródziemnomorskie skrzydełka z ziołowo-pomarańczowym ryżem
1 godz.
Marynata grillowa
10 min
Grillowane szaszłyki wieprzowe w tajskiej marynacie
7 godz. 10 min
Grillowane kotlety ze schabu z masłem pomidorowo-czosnkowym
1 godz.
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Karkówka marynowana z grilla
3 godz. 20 min
Pikantne łódeczki ziemniaczane pieczone na grillu
50 min
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2 godz. 30 min
Skrzydełka Buffalo
2 godz. 10 min