Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą

Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą

4.5 368 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

  • 1000 g wody
  • 20 g oliwy z oliwek (patrz wskazówka)
  • 120 g komosy ryżowej (quinoa)
  • 4 papryki bez gniazd nasiennych (patrz wskazówka)
  • 120 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • sól ilość do oprószenia papryk
  • pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia papryk
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 200 g pieczarek
  • 250 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 1 łyżeczkę oregano, suszonego
  • 40 g ziaren słonecznika
  • 10 - 15 g płatków drożdżowych (opcjonalnie)
  • 500 g wody

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1230.4 mg
Białko 20.5 g
Kalorie 1951 kJ / 466 kcal
Tłuszcz 18.5 g
Błonnik 12.6 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 61.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...