Urządzenia i Akcesoria
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g wody
-
20 g oliwy z oliwek (patrz wskazówka)
-
120 g komosy ryżowej (quinoa)
-
4 papryki bez gniazd nasiennych (patrz wskazówka)
-
120 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
sól ilość do oprószenia papryk
-
pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia papryk
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g pieczarek
-
250 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
2 łyżki sosu sojowego
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
1 łyżeczkę oregano, suszonego
-
40 g ziaren słonecznika
-
10 - 15 g płatków drożdżowych (opcjonalnie)
-
500 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1230.4 mg
Białko
20.5 g
Kalorie
1951 kJ /
466 kcal
Tłuszcz
18.5 g
Błonnik
12.6 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
61.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min
Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidorów
55 min
Papryki faszerowane komosą ryżową z ziołami
30 min
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 godz.
Cukinia nadziewana kaszą jaglaną
1 godz. 20 min
Wegetariański sos boloński z soczewicą
45 min
Kotlety z komosy ryżowej
1 godz. 25 min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 godz. 10 min
Kotleciki pietruszkowe
25 min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min