Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
TM6 TM5

Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą

4.5 ( 344 oceny )

Składniki

  • 1000 g wody
  • 20 g oliwy z oliwek (patrz wskazówka)
  • 120 g komosy ryżowej (quinoa)
  • 4 papryki bez gniazd nasiennych (patrz wskazówka)
  • 120 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • sól ilość do oprószenia papryk
  • pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia papryk
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 200 g pieczarek
  • 250 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 1 łyżeczkę oregano, suszonego
  • 40 g ziaren słonecznika
  • 10 - 15 g płatków drożdżowych (opcjonalnie)
  • 500 g wody

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
466 kcal / 1951 kJ
Białko
20.5 g
Tłuszcz
18.5 g
Węglowodany
61.9 g
Błonnik
12.6 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
1230.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy