
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z batatów i cukinii; Bułki na parze z wegańskim gulaszem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
Bułki na parze
-
wody150 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia15 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
cukru1 łyżeczka
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia300 g
-
soli1 łyżeczka
-
wody do Mycia Wstępnego1000 g
-
octu (opcjonalnie) do Mycia Wstępnego1 łyżka
Zupa krem z batatów i cukinii
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
korzenia imbiru, świeżego (opcjonalnie) pokrojonego w 5 mm plastry5 - 10 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
oleju20 g
-
batatów pokrojonych na kawałki500 - 550 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki200 g
-
wody1000 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
Wegański gulasz
-
warzyw, mieszanych (np. marchewki, pietruszki, cebuli, cukinii, papryki bez gniazd nasiennych), pokrojonych na kawałki400 g
-
batatów pokrojonych na kawałki100 - 150 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
oleju20 g
-
pieczarek przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki400 - 500 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
wody100 g
-
sosu sojowego30 - 50 g
-
liść laurowy, suszony1
-
ziarna ziela angielskiego2
-
ziół prowansalskich, suszonych1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)½ - 1 łyżeczka
-
papryki wędzonej, mielonej (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
natka pietruszki, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
472.5 kcal /
1978.3 kJ
Białko
13.2 g
Tłuszcz
12.7 g
Węglowodany
81 g
Błonnik
10.7 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
1734.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CZAS NA PARTY
7 Przepisów
Polska
Polska