Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 1 brokuł (ok. 750 g), podzielony na 3 cm różyczki, z łodygą obraną i pokrojoną na 2-3 cm kawałki (patrz wariant)
- 100 - 120 g mleczka kokosowego
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 493.4 kJ / 117.9 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 540.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cytrynowa brukselka
20 Min
Purée z warzyw korzeniowych
45 Min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (650-1200 g)
40min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25 Min
Rumienienie bakłażana
30min
Gotowanie na parze rabarbaru (500-800 g)
25 Min
Gotowanie na parze kapusty (350-800 g)
25 Min
Purée z kalafiora, kopru włoskiego i selera (od 9. miesiąca życia)
35min
Wołowina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z frytkami z batatów i sosem majonezowym
1h 30min
Gotowanie na parze selera naciowego (450-800 g)
35min
Gotowanie na parze selera naciowego (200-400 g)
30min
Rumienienie cukinii
20 Min