Urządzenia i Akcesoria
Kopytka marchewkowe z masłem cynamonowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
Kopytka
-
woda osolona, do gotowania kopytek
-
300 g marchewki ugotowanej, np. pozostałej z rosołu, pokrojonej na kawałki
-
60 g bułki tartej
-
165 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
40 g cukru
Masło cynamonowe
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
20 g ziaren sezamu, białego (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
10 - 20 g cukru (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
329.4 mg
Białko
16 g
Kalorie
3479.9 kJ /
831.7 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
16.7 g
Węglowodany
121.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bliny z paprykowym ragout
2h
Gofry owsiane
45min
Placki z zielonym groszkiem i twarogiem (dla dzieci)
25min
Placki ze szpinakiem (dla dzieci)
45min
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30min
Placki z selera i marchewki z dipem bazyliowym
55min
Makaron z pesto z buraka (TM5, TM6)
25min
Gofry kukurydziane z salsą z awokado
1h
Dyniowe mac'n'cheese
50min
Placki dyniowe z ricottą
30min
Gofry marchewkowe pełnoziarniste z serkiem cynamonowym
1h 5min
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1h 10min