Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Friarielli piccanti
- 1 spicchio di aglio
- 2 filetti di acciughe sott'olio, sgocciolati
- 1 peperoncino secco piccante
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di friarielli, puliti
- 1 pizzico di sale
Baccalà
- 1 spicchio di aglio
- 150 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 200 g di latte freddo
- 1 cucchiaino di lievito istantaneo per torte salate
- 1 pizzico di sale
- olio di arachidi q.b.
- 600 g di baccalà ammollato e dissalato a pezzi (3 cm circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1881.7 kJ / 449.7 kcal
- Białko
- 36.1 g
- Węglowodany
- 31.7 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 22.3 mg
Alternatywne przepisy
Pastiera
15h
Carciofi stufati
30 Min
Contorno di friarielli alla napoletana
40 Min
Triglie in salsa piccante
30 Min
Baccalà fritto in pastella
1h 10min
Baccalà ricco della Vigilia (TM6)
1 Std.
Alici alla Reggina
45 Min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10min
Baccalà con peperoni cruschi
50 Min
Calamari alla napoletana
40 Min
Pizza di scarola
3 Std. 30 Min
Ziti spezzati con ragù genovese
3 Std.