Baccalà croccante con friarielli piccanti

Baccalà croccante con friarielli piccanti

3.9 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Friarielli piccanti
  • 1 spicchio di aglio
  • 2 filetti di acciughe sott'olio sgocciolati
  • 1 peperoncino secco piccante
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di friarielli puliti
  • 1 pizzico di sale
Baccalà
  • 1 spicchio di aglio
  • 150 g di farina tipo 00
  • 1 uovo
  • 200 g di latte freddo
  • 1 cucchiaino di lievito istantaneo per torte salate
  • 1 pizzico di sale
  • olio di arachidi q.b.
  • 600 g di baccalà ammollato e dissalato a pezzi (3 cm circa)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 449.7 kcal / 1881.7 kJ
Białko 36.1 g
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 31.7 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Sód 22.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...