![Baccalà croccante con friarielli piccanti Baccalà croccante con friarielli piccanti](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bd2d7211-e4f8-4057-a62b-7db507c62922/Derivates/bbf6dc3b-f28b-4d53-a01b-623bf68098c3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Friarielli piccanti
- 1 spicchio di aglio
- 2 filetti di acciughe sott'olio, sgocciolati
- 1 peperoncino secco piccante
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di friarielli, puliti
- 1 pizzico di sale
Baccalà
- 1 spicchio di aglio
- 150 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 200 g di latte freddo
- 1 cucchiaino di lievito istantaneo per torte salate
- 1 pizzico di sale
- olio di arachidi q.b.
- 600 g di baccalà ammollato e dissalato a pezzi (3 cm circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1881.7 kJ / 449.7 kcal
- Białko
- 36.1 g
- Węglowodany
- 31.7 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 22.3 mg
Alternatywne przepisy
Filetto di agnello ripieno sottovuoto con contorno di agretti
3h 45min
Polpetti affogati
45 Min
Scarola imbottita alle acciughe
1hod.
Carciofi ripieni
50min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50min
Baccalà con peperoni cruschi
50min
Baccalà su crema di cime di rapa piccanti e olio all'aglio (di Marisa Maffeo)
1hod. 10min
Carciofi stufati
30min
Friarielli e salsiccia
50min
Contorno di friarielli alla napoletana
40min
Calamari alla napoletana
40min
Contorno di scarola con noci e pinoli
20 Min