![Zuppa di baccalà Zuppa di baccalà](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/79c35651-26e4-40de-8e75-6bf752835ebc/Derivates/a552a02e-298a-4287-8e21-7584d111a4a6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cipolle in quarti
- 80 g di sedano a pezzi
- 1 peperoncino secco piccante
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 250 g di polpa di pomodoro
- 600 g di acqua
- 400 g di patate, pelate e a tocchetti (1 cm circa)
- 1 cucchiaino di sale
- 500 g di baccalà, ammollato e dissalato a pezzi (3 cm) (vedere consigli)
- 1 pizzico di pepe nero macinato (opcjonalnie)
- foglie di sedano
- 8 fette di pane casereccio tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 908 kJ / 217 kcal
- Białko
- 30.7 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà, patate e funghi
45 Min
Baccalà alla ligure
1 Std.
Seppie in zimino
40 Min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1 Std.
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10min
Calamari alla napoletana
40 Min
Baccalá alle olive
25 Min
Zuppa di baccalà alle cipolle
35 Min
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55 Min
Baccalà con patate e peperoni alla maggiorana
40 Min
Trippa alla trasteverina
45 Min
Baccalà alla livornese
35 Min