Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di pecorino, a pezzi (2-3 cm)
- 180 g di provola dolce, a pezzi
- 100 g di salame piccante (o spianata calabrese)
- 80 g di cipolla rossa di Tropea in quarti
- 1 peperoncino secco piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di carne trita di maiale
- 120 g di salsiccia di maiale fresca, spellata e sbriciolata
- 80 g di vino bianco secco
- 800 g di passata di pomodoro
- 1 foglia di alloro secca
- 8 g di sale
- 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato
- 2 uova medie
- 24 pezzi di pasta secca tipo cannelloni (240 g circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1722.1 kJ / 411.6 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 26.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 1384.1 mg
Alternatywne przepisy
Linguine allo sgombro
30min
Tagliatelle verdi alla rucola e pomodorini
45min
Frittata di linguine
35min
Roastbeef con contorno di funghi porcini
1h
Penne risottate funghi, salsiccia e castagne
40min
Cream tart al cioccolato
8 godz.
Caserecce cime di rapa e salsiccia
1h
Arrosto di vitello con salsa all'arancia
1u. 40min
Tagliatelle con ragù di salsiccia e funghi
1h 30min
Canederli agli spinaci
2h 30min
Filetto di manzo con peperonata
40min
Crostata di frutta arcobaleno
1u. 40min