![Insalata di polpo mediterranea Insalata di polpo mediterranea](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1e1d235f-ea38-442a-a1dc-87f141e0dacd/Derivates/85e9b876-9a3b-405c-a148-50dc1156f6fc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1800 g di acqua
- 350 g di polpo fresco, i tentacoli puliti
- 10 olive nere denocciolate
- 15 pomodori datterino rossi e gialli a metà
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- insalata valeriana
- 1 arancia, pelata la vivo e a spicchi
- 1 cipolla rossa di Tropea a listarelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 697.9 kJ / 166.7 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 299.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50 Min
Polpo con patate alla salentina
1 Std. 10 Min
Polpo agli agrumi
1u.
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 Min
Insalata di polpo con dressing al lime
1u.
Turbanti di spigola e arancio
1u.
Salmone sottovuoto con insalata di finocchi e mele
1 Std. 20 Min
Petto di pollo al limone con asparagi sottovuoto
2sa 30 dk
Insalata di polpo sottovuoto con verdurine
8u.
Polpo sottovuoto con olive taggiasche
3h 20 min
Insalata fredda di polpo e patate
50 Min
Insalata di polpo a Cottura Lenta
5h 30 min