Scarola imbottita alle acciughe

Scarola imbottita alle acciughe

4.6 19 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • scarole (circa 400 g l'una), pulite e lavate
    2
  • di pane bianco raffermo a pezzi
    50 g
  • di pecorino a pezzi
    40 g
  • spicchio di aglio a metà
    1
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    5 rametti
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    60 g
  • di pinoli
    20 g
  • di olive nere denocciolate
    60 g
  • di capperi sotto sale dissalati in acqua tiepida
    30 g
  • filetti di acciuga sott'olio sgocciolati
    6
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di uvetta sultanina fatta rinvenire in acqua calda
    30 g
  • di acqua
    500 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 396 kcal / 1656 kJ
Białko 9.6 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 19.7 g
Błonnik 4.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...