Frittata z kurczakiem i papryką
TM6 TM5

Frittata z kurczakiem i papryką

4.1 (90 ocen)

Składniki

  • 300 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego w paski (1,5 x 3-4 cm)
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 - 1 ¼ łyżeczki soli
  • 100 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (1 x 3 cm)
  • 20 - 30 g cebuli dymki, ze szczypiorem (1 szt.), pokrojonej w 2-3 mm plastry
  • 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 4 jajka
  • 60 g mleka
  • 10 g szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 pomidorki koktajlowe, przekrojone na pół
  • 500 g wody

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1082.3 kJ / 258.5 kcal
Białko
30 g
Węglowodany
4.3 g
Tłuszcz
13.8 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Błonnik
1.1 g
Sód
982.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy