
Urządzenia i Akcesoria
Frittata z kurczakiem i papryką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w paski (1,5 x 3-4 cm)300 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
soli1 - ¾ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
cebuli dymki ze szczypiorem (1 szt.), pokrojonej w 2-3 mm plastry20 - 30 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (1 x 3 cm)100 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki60 g
-
jajka4
-
mleka60 g
-
szczypiorku, świeżego drobno posiekanego, plus dodatkowa ilość do dekoracji10 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
pomidorki koktajlowe przekrojone na pół4
-
wody500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
258.5 kcal /
1082.3 kJ
Białko
30 g
Tłuszcz
13.8 g
Węglowodany
4.3 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Sód
982.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska