Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 400 g de graines d'épeautre (voir "Conseil(s)")
- 10 - 20 g d'huile végétale
- ½ - 1 c. à café de sel
- 400 - 800 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1028.3 kJ / 245.8 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 610 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuisson du boulgour moyen
35 Min
Cuisson de l'épeautre perlé
35 Min
Cuire du riz long complet
55 min
Cuisson du millet
45 Min
Rissoler 200 g de poireaux
20 Min
Rissoler un mélange d'ail et d'oignons
20 Min
Rissoler 300 g d'oignons
20 Min
Riz complet végétarien
40 min
Rissoler un mélange de légumes pour une soupe ou un ragoût
25 min
Rissoler des oignons
20 Min
Cuisson du boulgour moyen
35 Min
Curry de pois chiches et épinards
1h