Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 400 g de graines d'épeautre (voir "Conseil(s)")
- 10 - 20 g d'huile végétale
- ½ - 1 c. à café de sel
- 400 - 800 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1028.3 kJ / 245.8 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 610 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rissoler 200 g de poireaux
20 dk
Rissoler 300 g de champignons frais
25 min
Cuisson du boulgour moyen
35 dk
Cuisson du millet
45 dk
Graines de céréales moulues (100 g)
5 menit
Cuisson de l'épeautre perlé
35 dk
Cuire du riz long complet
55 dk
Rissoler 300 g d'oignons
20 dk
Rissoler un mélange de légumes pour une soupe ou un ragoût
25 min
Rissoler 200 g de courgettes
20 dk
Cuisson du riz au jasmin
35 dk
Farine de riz
5 menit