Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 - 400 g de millet en grains
- 600 - 800 g d'eau
- 20 - 35 g d'huile végétale
- ½ - 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1887.5 kJ / 450 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 68.8 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 612.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry de pois chiches et épinards
1u.
Cuisson du boulgour moyen
35min
Sarrasin avec champignons
25min
Taboulé au millet (sans gluten)
5 Std. 25 Min
Graines de pavot moulues
5 Min
Graines de céréales moulues (100 g)
5 Min
Cuisson de l'épeautre perlé
35min
Cuire du riz long complet
55min
Cuisson de l'épeautre complet
35min
Crêpes indiennes à la farine de pois chiches
30min
Cuisson du riz au jasmin
35min
Farine de riz
5 Min