Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g de lait entier
- ½ gousse de vanille, fendue
- 125 g de yaourt nature
- 90 g de sucre en poudre
- 1 sachet de sucre vanillé (7,5 g)
- 250 g d'eau
- 30 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 554.3 kJ / 132 kcal
- Białko
- 16.9 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 57.8 mg
Alternatywne przepisy
Yaourt au caramel (nouvelle recette)
12 godz.
Yaourt à la grecque miel et noix
12h 20min
Yaourt au chocolat (nouvelle recette)
12 Std. 25 Min
Yaourt nature au Varoma
12 godz.
Sucre glace
5min
Yaourt à la vanille
12h 20min
Caramel liquide
25min
Crème dessert au caramel
1h
Yaourt à la noix de coco
12h 15min
Yaourt à la myrtille
13h
Sauce au caramel
1h 30min
Yaourt aux fruits rouges
12h 20min