Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de sucre en poudre
- l'écorce d'une gousse de vanille, bien sèche
- 250 g de lait
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 5 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre roux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1343.7 kJ / 321.8 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30.7 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 59.2 mg
Alternatywne przepisy
Chocolat liégeois
4h 30min
Macarons à la vanille
3sa
Crème brûlée à la cardamome
1sa 10 dk
Petites chouquettes
40 dk
Feuilleté chantilly et fraise
1 Std. 15 Min
Choux à la crème
1h 5min
Pannacotta aux fruits rouges
3h 25min
Crème pâtissière XXL
15 Min
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2 Std. 45 Min
Mousse chocolat-tonka
4h 20 min.
Flan pâtissier feuilleté
7h 40min
Choux chantilly et fruits rouges
2 Std.