Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de sucre en poudre
- l'écorce d'une gousse de vanille, bien sèche
- 250 g de lait
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 5 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre roux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1343.7 kJ / 321.8 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30.7 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 59.2 mg
Alternatywne przepisy
Feuilleté chantilly et fraise
1h 30min
Religieuse craquelin caramel au beurre salé
4 godz.
Choux à la crème
1h 5 min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3h 45 min
Pannacotta aux fruits rouges
3h 25 min
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2h 45min
Crème brûlée à la cardamome
1h 10min
Macarons cacao, ganache au chocolat blanc
3 Std. 30 Min
Macarons à la vanille
3h
Choux chantilly et fruits rouges
2 godz.
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min
Mousse chocolat-tonka
4 Std. 20 Min