Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait
- 150 g de crème liquide entière
- 2 gousses de vanille, fendues en deux et égrainées
- 4 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 130 g de sucre en poudre
- 50 g de fécule de maïs
- beurre, pour le cercle
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1451 kJ / 347 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Riz au lait gratiné aux pommes
1h
Fondant au chocolat
40min
Flan pâtissier à la vanille
3 Std. 30 Min
Crème pâtissière au caramel
50min
Flan pâtissier au chocolat au lait
1 Std. 40 Min
Crème dessert aux speculoos
6u. 20min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3h 45min
Gâteau fondant aux pommes tout simple
50min
Far breton aux pruneaux
1h
Crème dessert au chocolat
25min
Chouquettes du goûter
35min
Flan pâtissier feuilleté
7h 40 min