Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait
- 150 g de crème liquide entière
- 2 gousses de vanille, fendues en deux et égrainées
- 4 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 130 g de sucre en poudre
- 50 g de fécule de maïs
- beurre, pour le cercle
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1451 kJ / 347 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Palets bretons à la coco
45min
Crème dessert aux speculoos
6j 20 menit
Chocolat liégeois
4h 30min
Far breton aux pruneaux
1h
Flan pâtissier à la vanille
3h 30min
Crème dessert saveur madeleine
20min
Crème pâtissière au caramel
50min
Crème dessert à la chicorée
15 Min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3h 45min
Crème pâtissière au chocolat
30min
Gâteau fondant aux pommes tout simple
50min
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min