Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de sucre en poudre
- 70 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 30 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron (voir "Conseil(s)")
- 30 g de beurre froid, coupé en morceaux (6 x 4 x 1 cm)
- 1200 g de lait
- 2 œufs
- 80 g de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1116 kJ / 267 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème dessert saveur madeleine
20 Min
Yaourt au caramel (nouvelle recette)
12h
Yaourt nature au Varoma
12h
Crème dessert
15 Min
Crème lait de coco-cacao (sans produits laitiers)
15 Min
Caramel liquide
25 Min
Yaourt à la vanille
12h 20min
Crème au praliné
2 Std. 20 Min
Sauce au caramel
1 Std. 30 Min
Riz au lait caramel
1 Std. 30 Min
Yaourt aux fruits rouges
12h 20min
Crème au café
2 Std. 30 Min