Mini galettes ai funghi

Mini galettes ai funghi

4.6 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 pezzi

Składniki

  • 300 g di farina tipo 00
    300 g di farina integrale
  • 80 g di acqua fredda
  • 220 g di burro a pezzi
  • 2 - 3 pizzichi di noce moscata in polvere
  • 1 ¼ - 1 ½ cucchiaino di sale
  • 80 g di Gruviera a pezzi
    80 g Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 80 g di scalogno a metà
  • 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 2 spicchi di aglio
  • 400 g di funghi freschi (finferli, porcini,...), a fette
    400 g di funghi champignon, a fette
  • 80 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato + q.b.
  • timo fresco per guarnire
  • 1 uovo sbattuto

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 874 kcal / 3656.7 kJ
Białko 19.7 g
Tłuszcz 60.6 g
Węglowodany 65.3 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 37.3 g
Sód 909.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...