Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
300
g di farina tipo 00
lub 300 g di farina integrale - 80 g di acqua, fredda
- 220 g di burro, a pezzi
- 2 - 3 pizzichi di noce moscata in polvere
- 1 ¼ - 1 ½ cucchiaino di sale
-
80
g di Gruviera, a pezzi
lub 80 g Parmigiano Reggiano, a pezzi - 80 g di scalogno, a metà
- 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 spicchi di aglio
-
400
g di funghi freschi (finferli, porcini,...), a fette
lub 400 g di funghi champignon, a fette - 80 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato + q.b.
- timo fresco, per guarnire
- 1 uovo, sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 3656.7 kJ / 874 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 65.3 g
- Tłuszcz
- 60.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 37.3 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 909.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crocchette alle patate dolci, Parmigiano Reggiano e prosciutto
4 Std.
Patate dolci al forno con salse dip (cetriolini, mango, fagioli neri)
45 dk
Crepês asparagi e salsiccia
1 Std. 50 Min
Tortino di cicorie su salsa al pomodoro e crema di cipolle
1sa
Curry di patate, spinaci e piselli con pane chapati
1h 25 min
Timballo di melanzane, pomodori e caprino (TM6)
40 Min
Canapés di patate dolci con feta, fagioli e zucchine
50 dk
Sfogliata ai funghi
1 Std. 40 Min
Tart tatin con pomodori e formaggio fresco
2 Std.
Cuculli genovesi ai ceci
1sa 30 dk
Shakshuka (Crema di pomodori e peperoni con uova)
35 dk
Palline di Parmigiano Reggiano
30 Min