Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Calamari e olive taggiasche a Cottura Lenta
TM6

Calamari e olive taggiasche a Cottura Lenta

4.7 (45 ocen)

Składniki

Citronette al prezzemolo

  • ½ spicchio di aglio
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
  • 2 grani di pepe bianco
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 30 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
  • 1 pizzico di sale

Calamari

  • 650 g di calamari freschi piccoli, ad anelli
  • 700 g di acqua
  • 1 pizzico di sale
  • 100 g di olive taggiasche denocciolate

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1248.1 kJ / 298.3 kcal
Białko
25.6 g
Węglowodany
6.6 g
Tłuszcz
18.6 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Błonnik
0.8 g
Sód
470.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy