![Calamari e olive taggiasche a Cottura Lenta Calamari e olive taggiasche a Cottura Lenta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DFEE69A0-5DD6-4C00-A7A0-EA95B667DCE0/Derivates/b52150fb-641d-4ecb-9d01-0b633cc47efc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Citronette al prezzemolo
- ½ spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 2 grani di pepe bianco
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 1 pizzico di sale
Calamari
- 650 g di calamari freschi piccoli, ad anelli
- 700 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 100 g di olive taggiasche denocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1248.1 kJ / 298.3 kcal
- Białko
- 25.6 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 470.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di polpo a Cottura Lenta
5 Std. 30 Min
Insalatina di calamari e pepe rosso
1 Std.
Filetto di agnello ripieno sottovuoto con contorno di agretti
3 Std. 45 Min
Insalata di polpo mediterranea
4h
Branzino sottovuoto al pepe rosa
1 Std. 10 Min
Calamari Sottovuoto
50 Min
Calamari ripieni con contorno di zucca sottovuoto
1h 30min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 Min
Insalata di calamari al limone
35min
Merluzzo sottovuoto con pomodorini e olive
1h 30min
Carciofi stufati
30 Min
Insalata di calamari
55 Min