Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Citronette al prezzemolo
- ½ spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 2 grani di pepe bianco
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 1 pizzico di sale
Calamari
- 650 g di calamari freschi piccoli, ad anelli
- 700 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 100 g di olive taggiasche denocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1248.1 kJ / 298.3 kcal
- Białko
- 25.6 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 470.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di polpo a Cottura Lenta
5h 30min
Branzino sottovuoto al pepe rosa
1小时 10 分钟
Calamari Sottovuoto
50 分钟
Pesce spada bardato al finocchietto sottovuoto
1小时 30 分钟
Filetti di rana pescatrice all'alloro sottovuoto
2小时
Tonno sottovuoto in salsa teriyaki
55min
Insalatina di calamari e pepe rosso
1h
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 分钟
Polpo sottovuoto con olive taggiasche
3h 20 min
Tranci di tonno sottovuoto e crema di topinambur
1 godz. 20 min
Insalata di calamari al limone
35min
Calamari alla marchigiana
35min