Manzo ai carciofi e olive a Cottura Lenta

Manzo ai carciofi e olive a Cottura Lenta

4.4 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 800 g di spalla di manzo a fette
  • 50 g di farina tipo 00
  • 1 ¼ cucchiaino di sale + q.b.
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 150 g di cipolla a fette sottili
  • 1 spicchio di aglio affettato
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 740 g di brodo di carne
  • 2 foglie di basilico fresco
  • 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate + q.b.
  • 1 cucchiaino di origano secco
  • 400 g di cuori di carciofo, in scatola in quarti
    400 g di cuori di carciofo, congelati
  • 170 g di oliva Kalamata denocciolata
  • 1 cucchiaio di amido di mais (maizena)
  • 1 cucchiaio di acqua

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 536 kcal / 2243 kJ
Białko 49 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 12 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 2028 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...