Wegańskie chili
TM6 TM5

Wegańskie chili

4.7 (226 ocen)

Składniki

  • ½ laski cynamonu
  • ½ łyżeczki ziaren pieprzu kolorowego
  • 1 łyżeczka nasion kolendry
  • 1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 180 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 5 gałązek kolendry, świeżej, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 150 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 - 2 papryczki chili, świeże, bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 80 g wody
  • 240 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy (1 puszka 400 g)
  • 240 g fasoli cannelini, z puszki, odsączonej z zalewy (1 puszka 400 g)
  • 240 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej z zalewy (1 puszka 400 g)
  • ½ łyżeczki suszonych płatków chili
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
938.7 kJ / 224.2 kcal
Białko
9.2 g
Węglowodany
31 g
Tłuszcz
7.8 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Błonnik
10.8 g
Sód
753.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy