Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shortcrust Pastry
- 400 g plain flour
- 180 g unsalted butter, cold, diced
- 70 g water, ice cold
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp baking powder
Filling
- 2 garlic cloves
- 1 red pepper, cut in pieces
- 1 yellow pepper, cut in pieces
- 500 g red onions, quartered
- 50 g olive oil
- 1 pinch saffron threads
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Assembly
-
5 - 8
fresh whole sardines, gutted, filleted (depending on size, approx. 300 g)
lub 300 g tinned sardines, in oil, drained - 1 medium egg, beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1473 kJ / 353 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Sód
- 320 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake (baked)
7h 20min
Chocolate cake
45 min
Chicken Soup with Egg and Lemon (Avgolemono)
1h 15 min
Kimchi
51 Std.
Sate Lilit (Minced Beef Satay)
25min
Orange Sponge
2h
Asian Chicken Noodle Soup
1hod. 35min
Mexican Chicken Soup
40 min
Frangipane Cake
1h 45min
Tofu stew
30 min
Miso Soup with Vegetables
30 min
Hot and Sour Prawn Soup
15 Min