Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shortcrust Pastry
- 400 g plain flour
- 180 g unsalted butter, cold, diced
- 70 g water, ice cold
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp baking powder
Filling
- 2 garlic cloves
- 1 red pepper, cut in pieces
- 1 yellow pepper, cut in pieces
- 500 g red onions, quartered
- 50 g olive oil
- 1 pinch saffron threads
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Assembly
-
5 - 8
fresh whole sardines, gutted, filleted (depending on size, approx. 300 g)
lub 300 g tinned sardines, in oil, drained - 1 medium egg, beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1473 kJ / 353 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Sód
- 320 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti alla Puttanesca
35min
Chocolate Brioche Buns
4 Std. 45 Min
Sardine and Pea Pilaf
40min
Gazpacho; Patatas Bravas with Aioli; Churros with Chocolate Coconut Ganache
2 Std. 20 Min
Coulibiac
2h 15min
Hotteok (Sweet Filled Pancakes)
1 Std. 50 Min
Persian Dill and Lima Bean Rice with Pomegranate
40min
Thai-style Prawn Broth, Spiced Apples
1 Std. 15 Min
Spaghetti with Mussels and Tiramisu Dip
30min
Beef and Tomato Stew
1 Std. 25 Min
Garlic Lobster Ciabatta Pizza - Pizza ciabatta con aragosta all'aglio
11 Std.
Kalguksu (Chicken Noodle Soup)
1 Std. 15 Min