Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g coconut oil
- 1 tsp dried fennel seeds
- 250 g onions, quartered
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 4 garlic cloves
- 2 Kashmiri dried chillies
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp Kashmiri chilli powder
- 1 tsp ground black pepper
- ½ tsp ground turmeric
- 400 g passata
- 1 pinch fine sea salt
- 6 hard-boiled eggs, peeled
- 5 g fresh coriander leaves, chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1104 kJ / 264 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Tarka Dal
9u. 5min
Stuffed Parathas
1 godz. 20 min
Coconut and Coriander Chutney
5min
Palak Paneer
45 min
Cauliflower Stuffed Parathas
45 min
Chapatis
1h
Sambhar
1h 5min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Coriander Chutney
5min
Puri
35 min
Chana Masala
45 min