Steamed Thai-style fish cakes

Steamed Thai-style fish cakes

3.4 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
18 pieces

Składniki

  • oil for greasing
  • fresh kaffir lime leaves (see tip), stalks removed
    2 - 4
  • fresh green beans trimmed
    100 g
  • spring onions (approx. 40 g), cut in pieces
    2
    2 shallots, (approx. 40 g), cut in pieces
  • white fish fillets (e.g. cod, snapper, perch), cut in pieces (3-4 cm)
    600 g
  • Thai red curry paste
    30 - 50 g
  • coconut cream
    60 g
    30 g coconut cream powder, diluted in 30 g of water
  • egg white
    1
  • salt
    ½ - 1 tsp
  • water
    1000 g
  • red fresh chilli thinly sliced, to garnish
    1

Wartości odżywcze na 3 pieces

Kalorie 202 kcal / 840 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 393.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...