Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 8 Eier
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 6 Knoblauchzehen
- 30 g Öl
- 5 g Tamarinden-Paste
- 1 TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- ¾ TL Cayenne-Pfeffer
- 1 TL Kurkuma
- 1 TL Koriander, gemahlen
- 400 g Kokosmilch
- 100 g rote Linsen
- 4 Stängel Koriander, abgezupft (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1803 kJ / 431 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 1018 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauerkrautsuppe mit Knoblauchsahne
40min
Kichererbsensuppe mit Rhabarber und Curry
1h 20min
Marokkanische Harira
1h
Scharfer Weißkohltopf
1h
Blumenkohl-Erbsen-Curry
45min
Süßkartoffel-Rhabarber-Curry
30min
Gebackene Eier mit Linsen und Ziegenkäsesauce
45min
Blumenkohl-Korma
40min
Nadan Mutta (Eier Curry)
50min
Rotkohlcremesuppe
40min
Locro Argentino
30min
Udon Blumenkohlcurry
30min