Kabeljau mit Erbsen-Minz-Risotto

Kabeljau mit Erbsen-Minz-Risotto

2.9 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Minze abgezupft
    2 - 3 Stängel
  • Zitronenschale, unbehandelt (1 x 4 cm), dünn abgeschält
    6 - 8 Streifen
  • Zwiebeln halbiert
    50 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Risottoreis (z. B. Carnaroli oder Arborio)
    300 g
  • Weißwein
    60 g
  • Wasser
    750 g
  • Erbsen, TK
    150 g
  • Kabeljaufilets, frisch, ohne Haut in Stücken (3-4 cm)
    250 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    ¾ TL
  • Butter in Stücken
    40 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 438 mg
Białko 20 g
Kalorie 2125 kJ / 508 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 64 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...