Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 Stängel Minze, abgezupft
- 6 - 8 Streifen Zitronenschale, unbehandelt (à 1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 50 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Olivenöl
- 300 g Risottoreis (z. B. Carnaroli oder Arborio)
- 60 g Weißwein
- 750 g Wasser
- 150 g Erbsen, TK
- 250 g Kabeljaufilets, frisch, ohne Haut, in Stücken (3-4 cm)
- 1 ½ TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- 40 g Butter, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2125 kJ / 508 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 438 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto
40 min.
Lammhüfte mit Safran-Spargelrisotto
1hod. 50min
Mairübchen-Ragout mit Flusskrebsen und Gnocchi
30min
Spargel-Safran-Risotto
35min
Lachs mit Spargel, Reis und Zitronen-Hollandaise
45 min.
Schollenröllchen auf Safranrisotto
35min
Grünes Spargelpesto
20 min.
Saltimbocca auf Erbsen-Polenta
30min
Erbsenpasta mit Garnelen
40 min.
Spargel-Risotto mit Garnelen
50 min.
One Pot Pasta mit Schinken-Zitronen-Sauce
25 min.
Limetten-Geschnetzeltes mit Spätzle
30min