Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 400 g Zucchini, in Scheiben (5 mm)
-
300
g Rosenkohl, frisch, halbiert
lub 300 g Rosenkohl,TK , aufgetaut, halbiert - ¾ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- ¼ TL Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- Butter zum Einfetten
- 250 - 300 g Strudelteig aus dem Kühlregal (z. B. von Henglein)
- 4 Eier
- 150 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 150 g Schmand
- 1 geh. EL Mehl
- 1 Knoblauchzehe
-
2
Stängel Minze, abgezupft
lub 2 Stängel Petersilie, abgezupft - 200 g Feta, grob zerbröselt
- 1 TL Sesam
- 1 TL Schwarzkümmel-Samen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1750 kJ / 418 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 403 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsen-Moussaka
2 godz. 30 min
Gemüsetarte
1h
Bulgur mit gebackenem Gemüse
1h
Sellerie-Cordon-Bleu
1h
Gefüllte Auberginen
50min
Blumenkohl-Korma
40min
Kräuter-Ricotta-Tarte (Low Carb)
1h 45min
Kichererbsen-Taler mit Kräuterquark und Tomatensalat
30min
Tofu-Gemüse-Bowl mit Couscous
35min
Veganes Paprika-Gulasch
45min
Cremiger Kichererbsen-Spinat-Topf
20min
Linsenbraten mit Süßkartoffel-Sellerie-Püree und Brokkoli
1h