Pastinaken-Apfel-Salat mit Fischfilet und Paprikahaube

Pastinaken-Apfel-Salat mit Fischfilet und Paprikahaube

4.5 40 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    80 g
  • Lachsfilets, frisch, ohne Haut (à 150 g)
    4
  • Zitronensaft
    5 EL
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 ½ TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Schalotte halbiert
    1
  • gelbe Paprika in Stücken
    50 g
    50 g rote Paprika, in Stücken
  • Paniermehl
    60 g
  • Eigelb
    2
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Senf, mittelscharf
    1 EL
  • Petersilie abgezupft
    10 g
  • Pastinaken in Stücken
    400 g
  • Äpfel entkernt, geachtelt
    200 g
  • Cashewkern
    50 g
  • Joghurt, 1,5% Fett
    130 g
  • Mayonnaise (siehe Tipp)
    80 g
  • Cranberrys, getrocknet
    50 g
  • Zucker
    1 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1401 mg
Białko 35 g
Kalorie 3650 kJ / 873 kcal
Tłuszcz 57 g
Błonnik 9.1 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...