Wersje kompatybilne
Dahi Wali Macchi (Schellfisch in Joghurt gebacken)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Zwiebeln, in Ringen (3 mm)
- 600 g Schellfischfilet, ohne Haut und Gräten
- 10 g Ingwer, frisch, geschält, in Scheiben (2 mm)
- 425 g Naturjoghurt
- 2 TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- 1 TL Zucker
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Cayenne-Pfeffer
- ¼ TL Pfeffer
- ¼ TL Garam Masala (siehe Tipp)
- 2 TL Koriander, gemahlen
- 2 TL Zitronensaft
- 50 g Pflanzenöl
- 40 g Butter
- 2 Stängel Koriander, frisch, abgezupft, zerkleinert, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1313 kJ / 314 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schnelles Lamm-Dhansak
45 min
Indische Lammbällchen mit Joghurtsauce
40 min
Fischfilet mit Chakalaka-Gemüse und Dill-Butter
50 min
Stubenküken mit Dattel-Couscous
1h 20 min
Meeresfrüchte Korma
40 min
Schnelles Lamm Dhansak
50 min
Colombo-Lammcurry mit Auberginen
2u. 15min
Rotes Fisch-Curry
30min
Thai-Entenbrust mit Sesamvinaigrette
1 Std. 30 Min
Lamm Rogan Josh
1 Std. 45 Min
Koftas in Tahin-Sauce
50 min
Orientalischer Lammeintopf mit Trockenobst
2u. 45min