Knusprige Auberginen auf Creme-Kohlrabi

Knusprige Auberginen auf Creme-Kohlrabi

4.2 117 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Aubergine (ca. 250 g), in Scheiben (5 mm)
    1
  • Salz
    ¾ TL
  • Zucker
    1 TL
  • Dill abgezupft
    ½ Bund
  • Tortilla-Chips vegan
    100 g
  • Wasser
    600 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht vegan (siehe Tipp)
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l), vegan
  • Kohlrabi in Würfeln (1 cm)
    400 g
  • Mehl
    4 EL
  • Speisestärke
    2 EL
  • veganer Frischkäse
    100 g
  • Agavendicksaft
    1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Sonnenblumenöl zum Braten

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 333 kcal / 1390 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 5.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...