Kürbis-Omelette mit Kefir-Kräuter-Sauce und Granatapfel

Kürbis-Omelette mit Kefir-Kräuter-Sauce und Granatapfel

3.8 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 Portionen

Składniki

Kefir-Kräuter-Sauce
  • Basilikum abgezupft
    5 g
  • Schnittlauch in Röllchen
    5 g
  • Kefir
    60 g
  • Salz
    1 Prise
  • Pfeffer
    1 Prise
Kürbis-Omelette
  • Butter weich, in Würfeln (1 cm)
    20 g
  • Hokkaido-Kürbis in Stücken
    90 g
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
    2 Prisen
  • Curry
    2 Prisen
  • Paprika rosenscharf
    2 Prisen
  • Muskat
    2 Prisen
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Frühlingszwiebel in feinen Ringen
    15 g
  • Eier
    6
  • Dattel-Tomaten in Scheiben
    30 g
  • Wasser
    500 g
  • Granatapfelkerne
    10 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1470 mg
Białko 20 g
Kalorie 1375 kJ / 329 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...