Urządzenia i Akcesoria
Verrines z rzodkiewki i koziego sera
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
1 pęczek rzodkiewek z liśćmi (160-180 g)
-
5 szczypt soli lub ilość do smaku
-
200 - 220 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
120 g mleka
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego lub ilość do smaku
-
1 płaska łyżeczka agaru (2 g)
-
100 g koziego sera, miękkiego podzielonego na kawałki
-
50 g jogurtu greckiego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
610 mg
Białko
4 g
Kalorie
724 kJ /
173 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3 Std.
Szparagi zapiekane w szynce
1 Std. 10 Min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM6, TM7)
20 Min
Lemoniada detox (TM6, TM7)
35 Min
Podpłomyk z szynką (Flammkuchen)
1 Std. 15 Min
Pieczone marchewki z miętą i tymiankiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
30 Min
Tatar z suszonych pomidorów
15 Min
Mus z buraka z orzechami włoskimi
1 Std. 10 Min
Kardamonowa panna cotta z różanym syropem
3 Std. 40 Min
Sałatka z buraków z pomarańczowym winegretem
50 Min
Quiche z resztkami serów
1 Std. 50 Min
Tapenada z zielonych oliwek
10 Min