Urządzenia i Akcesoria
Verrines z rzodkiewki i koziego sera
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
1 pęczek rzodkiewek z liśćmi (160-180 g)
-
5 szczypt soli lub ilość do smaku
-
200 - 220 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
120 g mleka
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego lub ilość do smaku
-
1 płaska łyżeczka agaru (2 g)
-
100 g koziego sera, miękkiego podzielonego na kawałki
-
50 g jogurtu greckiego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
610 mg
Białko
4 g
Kalorie
724 kJ /
173 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Masło czosnkowo-ziołowe
5 min
Pełnoziarnisty wieniec wielkanocny z jajkami i łososiem
1 godz. 45 min
Wytrawne mini serniczki i drink truskawkowy z szampanem
3 godz. 40 min
Zupa krem szparagowo-ziemniaczana z szaszłykami z krewetek
35 min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM6, TM7)
20 min
Pizza 4 sery
2 godz. 15 min
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM6, TM7)
15 min
Mus z buraka z orzechami włoskimi
1 godz. 10 min
Sałatka z czarnym ryżem, truskawkami i fetą
1 godz.
Kanapki z pastą z ogórka i ricotty
10 min
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50 min
Pizza z serem pleśniowym, gruszkami i orzechami włoskimi
3 godz. 35 min