Urządzenia i Akcesoria
Verrines z rzodkiewki i koziego sera
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
1 pęczek rzodkiewek z liśćmi (160-180 g)
-
5 szczypt soli lub ilość do smaku
-
200 - 220 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
120 g mleka
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego lub ilość do smaku
-
1 płaska łyżeczka agaru (2 g)
-
100 g koziego sera, miękkiego podzielonego na kawałki
-
50 g jogurtu greckiego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
610 mg
Białko
4 g
Kalorie
724 kJ /
173 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Masło czosnkowo-ziołowe
5 min
Omlet z patelni z karmelizowaną cebulą
30 min
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2 godz.
Zupa krem z topinamburu
2 godz. 10 min
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM5)
15 min
Chłodnik z tartymi warzywami (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Pikle z krojonych ogórków (TM6, TM7)
48 godz. 20 min
Podpłomyk z szynką (Flammkuchen)
1 godz. 15 min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM5)
1 godz. 15 min
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Kanapki z pastą jajeczną
10 min
Pasta z sera owczego
10 min