Verrines z rzodkiewki i koziego sera
TM6 TM5

Verrines z rzodkiewki i koziego sera

3.9 (7 ocen)

Składniki

  • 1 pęczek rzodkiewek, z liśćmi (160-180 g)
  • 5 szczypt soli lub ilość do smaku
  • 200 - 220 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 120 g mleka
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego lub ilość do smaku
  • 1 płaska łyżeczka agaru (2 g)
  • 100 g koziego sera, miękkiego, podzielonego na kawałki
  • 50 g jogurtu greckiego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
724 kJ / 173 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
4 g
Tłuszcz
15 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Błonnik
1 g
Sód
610 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy