Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 20 g oliwy z oliwek
- 80 - 100 g zielonych szparagów (6 szt.), bez zdrewniałych końcówek, pokrojonych na 1 cm kawałki
- 100 g truskawek, świeżych (5 szt.), przekrojonych na pół, plus dodatkowa ilość do dekoracji (pokrojonych w 5 mm kostkę)
- 170 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona -
80
g makaronu orkiszowego, typu kolanka, fusilli, farfalle
lub 80 g makaronu, suchego, typu kolanka, fusilli, farfalle - sól, do smaku
- orzeszki piniowe, prażone, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2243 kJ / 536 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 20 mg
Alternatywne przepisy
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45 min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Śródziemnomorskie kaszotto
45 min
Bentō śniadaniowe
40 min
Gulasz z soczewicy i buraków
55 dk
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30 dk
Penne z dynią i szynką
40 min
Grecki gulasz ziemniaczany
45 min
Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową
35 min
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 dk
Zupa z rzodkiewkami i jajkami w koszulkach
45 min
Mrożona kawa z malinami
10 min