
Urządzenia i Akcesoria
Kremowy makaron ze szparagami i truskawkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja
Składniki
-
30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
80 - 100 g zielonych szparagów (6 szt.), bez zdrewniałych końcówek, pokrojonych na 1 cm kawałki
-
100 g truskawek, świeżych (5 szt.), przekrojonych na pół, plus dodatkowa ilość do dekoracji (pokrojonych w 5 mm kostkę)
-
170 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
80 g makaronu orkiszowego typu kolanka, fusilli, farfalle
-
sól do smaku
-
orzeszki piniowe prażone, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
536 kcal /
2243 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
74 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
20 mg