Urządzenia i Akcesoria
Kremowy makaron ze szparagami i truskawkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja
Składniki
-
30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
80 - 100 g zielonych szparagów (6 szt.), bez zdrewniałych końcówek, pokrojonych na 1 cm kawałki
-
100 g truskawek, świeżych (5 szt.), przekrojonych na pół, plus dodatkowa ilość do dekoracji (pokrojonych w 5 mm kostkę)
-
170 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
80 g makaronu, suchego, typu kolanka, fusilli, farfalle80 g makaronu orkiszowego typu kolanka, fusilli, farfalle
-
sól do smaku
-
orzeszki piniowe prażone, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
20 mg
Białko
14 g
Kalorie
2243 kJ /
536 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
74 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spaghetti z czosnkiem niedźwiedzim i rzodkiewkami
40 min
Zupa krem z batatów z orzechową posypką
50 min
Cykoria zapiekana w cieście francuskim
1 godz. 5 min
Brokuły i ziemniaki z sosem z sera pleśniowego
30 min
Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową
35 min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Penne z dynią i szynką
30 min
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45 min
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM5, TM6)
45 min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Ciasto czekoladowe z grzańcem
1 godz. 20 min