
Urządzenia i Akcesoria
Pulpety z soczewicy na gniazdach spaghetti
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
10 porcji
Składniki
-
150 g cebuli dymki ze szczypiorkiem, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
150 g korzenia selera pokrojonego na 3 cm kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej na 3 cm kawałki
-
50 g oliwy z oliwek
-
2 łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
60 g koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
⅓ czerwonej papryki (ok. 60 g), bez gniazd nasiennych, pokrojonej w trójkąty (1 x 1 x 1 cm)
-
530 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
300 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
3 jajka
-
200 g bułki tartej
-
mąka pszenna do oprószenia dłoni
-
600 g krojonych pomidorów, z puszki
-
20 g białego octu winnego
-
2 łyżeczki cukru
-
1 opakowanie makaronu, suchego, typu spaghetti (ok. 500 g)
-
30 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
6 łyżek śmietany, 36% tłuszczu (ok. 75 g)
-
2 - 3 czarne oliwki, bez pestek pokrojone na małe kawałki
-
natka pietruszki, świeża do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
488 kcal /
2045 kJ
Białko
19 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
82 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
615 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DZIEŃ DZIECKA
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kotleciki pietruszkowe
25 min
Buraczane klopsiki z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty
1 godz. 30 min
Wegański burger bezglutenowy z portobello
1 godz.
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 godz. 20 min
Wegańskie burgery z pieczarek i resztek ugotowanego ryżu
1 godz. 40 min
Wegańskie bezy
2 godz. 45 min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 godz.
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Wegetariańskie kotleciki z kaszą gryczaną
1 godz. 10 min
Wegetariański krupnik z kaszą jaglaną
55 min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min
Wegetariański sos boloński z soczewicą
45 min