
Urządzenia i Akcesoria
Chleb z ziarnami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
15 kromek
Składniki
-
kaszy gryczanej, niepalonej100 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia250 g
-
mąki orkiszowej, razowej (patrz wskazówka)150 g
-
słonecznika łuskanego40 g
-
siemienia lnianego40 g
-
ziaren sezamu, białego40 g
-
świeżych drożdży pokruszonych25 g
-
miodu5 g
-
wody letniej300 g
-
octu jabłkowego (patrz wskazówka)20 g
-
soli10 g
-
masło do natłuszczenia formy
-
płatki owsiane do posypania formy i chleba
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
152.6 kcal /
638.6 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
4.5 g
Węglowodany
24 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
159.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Chleb z otrębami
1 godz. 35 min
Rustykalny chleb z oliwkami, figami i orzechami
2 godz. 20 min
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2 godz. 20 min
Chleb orkiszowo-gryczany
1 godz. 30 min
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2 godz. 30 min
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1 godz. 45 min
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
1 godz. 15 min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 godz. 30 min
Chleb IG (z niskim indeksem glikemicznym)
1 godz. 50 min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 godz. 35 min
Chleb jogurtowy
3 godz.