Urządzenia i Akcesoria
Pierniczki Lebkuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
20 sztuk
Składniki
Pierniczki Lebkuchen
-
85 g migdałów, w płatkach
-
85 g masła pokrojonego na kawałki
-
220 g miodu
-
250 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia Dr. Oetker®
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej Dr. Oetker®
-
2 łyżeczki przyprawy korzennej do piernika Dr. Oetker®
-
1 łyżeczka cynamonu mielonego z Indonezji Dr. Oetker®
-
40 g kandyzowanej skórki cytrynowej
-
40 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
Lukier pomarańczowy
-
200 g cukru
-
2 łyżeczki cukru ze skórką pomarańczową Dr. Oetker®
-
40 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
128 mg
Białko
2 g
Kalorie
794 kJ /
190 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Brioszka „korona” z likierem
5 godz.
Babka drożdżowa z lukrem
2 godz. 50 min
Ciasto Stollen o smaku grzanego wina
2 godz. 45 min
Babka orzechowa
1 godz.
Ślimaczki z pigwą i marcepanem
1 godz. 50 min
Bakaliowiec
2 godz. 50 min
Rogaliki orzechowo-waniliowe
1 godz. 40 min
Ciastka imbirowe z białą czekoladą
5 godz. 45 min
Stollen
6 godz.
Keks
2 godz. 30 min
Babka marchewkowo-pomarańczowa
1 godz. 40 min
Świąteczna szarlotka z korzenną nutą
2 godz. 35 min