Wieniec z makiem i morelami

Wieniec z makiem i morelami

4.8 311 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 kawałków

Składniki

Ciasto
  • 250 g mleka
  • 100 g masła pokrojonego na kawałki
  • 100 g cukru
  • 25 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 600 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki soli
Nadzienie i formowanie wieńca
  • 200 g moreli suszonych, bez pestek
  • 120 g maku
  • 50 g cukru
  • 10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
  • 250 g mleka
  • 40 g kaszy manny
  • 40 g masła pokrojonego na kawałki
  • mąka pszenna ilość do oprószenia
  • cukier puder do oprószenia ciasta

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 186 kcal / 777 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...