
Urządzenia i Akcesoria
Wieniec z makiem i morelami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 kawałków
Składniki
Ciasto
-
250 g mleka
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g cukru
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
600 g mąki pszennej
-
1 jajko
-
½ łyżeczki soli
Nadzienie i formowanie wieńca
-
200 g moreli suszonych, bez pestek
-
120 g maku
-
50 g cukru
-
10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
250 g mleka
-
40 g kaszy manny
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
mąka pszenna ilość do oprószenia
-
cukier puder do oprószenia ciasta
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
186 kcal /
777 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
25 g
Błonnik
2.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MAKOWE CIASTA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Warkocz makowy
2 godz. 45 min
Bułeczki-jabłka
2 godz. 30 min
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min
Babka drożdżowa z lukrem
2 godz. 50 min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13 godz. 25 min
Drożdżówki-serca z dżemem
2 godz. 10 min
Kringel
2 godz. 40 min
Chałka z kardamonem
2 godz. 40 min
Drożdżówki z nadzieniem z płatków róż
1 godz. 15 min
Drożdżowe ślimaczki z twarogiem
1 godz. 20 min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 godz. 15 min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 godz. 30 min