Konfitura jabłkowo-jeżynowa

Konfitura jabłkowo-jeżynowa

4.8 149 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 słoiki

Składniki

  • korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
    15 g
  • jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
    1000 g
  • jeżyn, świeżych
    300 g
  • cukru
    100 g
  • cynamonu, mielonego
    1 - 2 szczypty
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    15 g

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 262.9 kcal / 1100.1 kJ
Białko 1.9 g
Tłuszcz 0.9 g
Węglowodany 67.7 g
Błonnik 10.1 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...