Urządzenia i Akcesoria
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 słoiki
Składniki
-
15 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
-
1000 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
300 g jeżyn, świeżych
-
100 g cukru
-
1 - 2 szczypty cynamonu, mielonego
-
15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
4 mg
Białko
1.9 g
Kalorie
1100.1 kJ /
262.9 kcal
Tłuszcz
0.9 g
Błonnik
10.1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
67.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE PRZETWORY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dżem z owoców leśnych
40 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 min
Dżem malinowy
40 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min