
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
- 1000 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 300 g jeżyn, świeżych
- 100 g cukru
- 1 - 2 szczypty cynamonu, mielonego
- 15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 262.9 kcal / 1100.1 kJ
- Białko
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Węglowodany
- 67.7 g
- Błonnik
- 10.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Sód
- 4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem morelowy z imbirem (z mieszanką żelującą 3:1)
1 godz.
Dżem z owoców leśnych
40 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1 godz. 30 min
Dżem malinowy
40 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 godz. 30 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45 min