Konfitura jabłkowo-jeżynowa

Konfitura jabłkowo-jeżynowa

4.8 149 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 słoiki

Składniki

  • 15 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
  • 1000 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 300 g jeżyn, świeżych
  • 100 g cukru
  • 1 - 2 szczypty cynamonu, mielonego
  • 15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 262.9 kcal / 1100.1 kJ
Białko 1.9 g
Tłuszcz 0.9 g
Węglowodany 67.7 g
Błonnik 10.1 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...