
Urządzenia i Akcesoria
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 słoiki
Składniki
-
15 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
-
1000 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
300 g jeżyn, świeżych
-
100 g cukru
-
1 - 2 szczypty cynamonu, mielonego
-
15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
262.9 kcal /
1100.1 kJ
Białko
1.9 g
Tłuszcz
0.9 g
Węglowodany
67.7 g
Błonnik
10.1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKIE PRZETWORY
11 Przepisów
Polska
Polska