Urządzenia i Akcesoria
Tradycyjne bagietki
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
2 sztuki
Składniki
-
75 g ziaren pszenicy (patrz wariant)
-
150 g wody letniej, plus dodatkowa ilość do posmarowania bagietek
-
1 ½ łyżeczki suchych drożdży15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
175 g mąki pszennej typu 450-650, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i bagietek
-
1 łyżeczka soli
-
olej do natłuszczenia miski
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
977 mg
Białko
15 g
Kalorie
1947 kJ /
465 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
99.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA IV
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Francuska bagietka
3 Std. 50 Min
Chleb z ziarnami
2 Std. 30 Min
Słonecznikowe bagietki
1 Std. 10 Min
Bagietki
15 Std.
Chleb tostowy (bez laktozy)
2 Std. 45 Min
Chleb jogurtowy
3 Std.
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 Std. 35 Min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 Std. 45 Min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 Std. 10 Min
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
1 Std. 15 Min
Bułki śniadaniowe
1 Std. 40 Min
Bułki wrocławskie
2 Std.