
Urządzenia i Akcesoria
Tradycyjne bagietki
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
2 sztuki
Składniki
-
ziaren pszenicy (patrz wariant)75 g
-
wody letniej, plus dodatkowa ilość do posmarowania bagietek150 g
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
mąki pszennej typu 450-650, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i bagietek175 g
-
soli1 łyżeczka
-
olej do natłuszczenia miski
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
465 kcal /
1947 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
99.5 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
977 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA IV
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Bułki grahamki
1 godz. 5 min
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
1 godz. 15 min
Chleb tostowy (bez laktozy)
2 godz. 45 min
Francuska bagietka
3 godz. 50 min
Rogale śniadaniowe
2 godz. 10 min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 godz. 45 min
Chleb jogurtowy
3 godz.
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 godz. 30 min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 godz. 35 min
Bułeczki pszenno-żytnie
12 godz. 30 min