Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g śliwek, mirabelek, bez pestek
- 1 laskę wanilii, tylko ziarna (patrz wskazówka)
- 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 500 g cukru żelującego 2:1
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 2780 kJ / 656 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 158 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem z owoców leśnych
40 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 godz. 10 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Dżem z jabłek i kiwi
40 min
Dżem morelowy z imbirem (z mieszanką żelującą 3:1)
1h
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 godz. 30 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45 min