
Urządzenia i Akcesoria
Babka drożdżowa z rodzynkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz.
14 porcji
Składniki
-
rodzynek120 g
-
rumu40 g
-
mleka200 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
cukru120 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia120 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia650 g
-
jajka2
-
soli½ łyżeczki
-
migdałów, blanszowanych (opcjonalnie)10
-
woda do zwilżenia
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
319.4 kcal /
1336.2 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
8.7 g
Węglowodany
52.2 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
103.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Katalog świąteczny
25 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Mazurek bakaliowy
2 godz. 40 min
Pełnoziarnisty wieniec wielkanocny z jajkami i łososiem
1 godz. 45 min
Drożdżowa babka pomarańczowa z lukrem
3 godz.
Świąteczne ciasto Stollen z twarogiem
2 godz. 30 min
Ślimaczki z pigwą i marcepanem
1 godz. 50 min
Keks
2 godz. 30 min
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2 godz. 15 min
Babka drożdżowa Panettone
3 godz.
Babka drożdżowa z lukrem
2 godz. 50 min
Chleb turecki z rodzynkami (żulik)
3 godz. 40 min
Ciasto drożdżowe z cynamonem i kruszonką
2 godz. 20 min
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1 godz. 45 min