Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spinach Dumplings
- 7 oz frozen spinach leaves, thawed and chopped (1 in.)
- 2 ½ oz yellow onions, halved
- 5 sprigs parsley, leaves only
- 2 oz unsalted butter
- 4 ½ oz milk
-
9
oz white bread, stale, cubed
lub 9 oz bread crumbs - 5 oz mozzarella, diced (¼ in.)
- 1 ½ oz all-purpose flour
- 3 large eggs
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground nutmeg
Tomato Ragout
- 3 ½ oz yellow onions, halved
- 1 garlic clove
- ½ oz olive oil, plus extra to grease
- 14 oz canned chopped tomatoes
- 2 tsp tomato paste
- 1 tsp sugar
- ½ tsp dried thyme
- ½ tsp salt, plus extra to season, to taste
- 3 ½ oz water
- 9 oz cherry tomatoes
- 1 pinch ground black pepper
- 1 tsp fresh basil, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2760 kJ / 656 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet Potato Gnocchi
1 Std. 15 Min
White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts
55 Min
Vegan Green Pea Fritters
20 Min
One-Pot Barley and Vegetables
1 godz. 10 min
Mushroom Stroganoff
30 Min
Eggplant "Meatballs" with Romesco Sauce
2ч. 45 мин.
Farro Risotto with Rosemary Chicken
1 Std.
Tex-Mex Bowl
50 min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 Min
Sweet Corn Risotto with Grilled Zucchini
30 Min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Risotto with Spinach and Peas
30 Min