![Eggplant and Almond Dip Eggplant and Almond Dip](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/67082a1e-5c6a-456d-8887-bbda4a0088c8/Derivates/bb1feea3-79a6-41fc-a2a5-48d5e42d9751.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz blanched almonds
- 3 garlic cloves
- 7 oz eggplant, cubed (approx. 1 in.)
- 1 tsp ground cumin
- 3 ½ oz water
- 1 tsp salt, to taste
- 1 oz lemon juice
- 2 ½ oz plain yogurt, unsweetened
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 oz
- Kalorie
- 61.5 kJ / 14.7 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 76.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spelt Risotto with Beets and Goat Cheese
1h 55min
White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts
55min
Chicken and Quinoa with Peach Salsa
40min
Baba Ghanoush
1 godz. 30 min
Basic Black Beans
2h 35min
Mediterranean Farro Salad
1hod. 35min
Curry, Ginger Kabocha Squash Soup
50min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Hummus (Ilan Hall)
9h 5min
Southwest Quinoa
40min
Curried Lentils
5u. 15min