![Carrot, Feta and Mint Salad Carrot, Feta and Mint Salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8FD2BBA2-A683-4CEA-9F41-7280E390750A/Derivates/F90C581F-FF65-47FC-8369-09A484983288.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 7 sprigs fresh mint, leaves only, torn into pieces, divided
- 1 ½ oz lemon juice
- 1 ½ oz extra virgin olive oil
- 1 ½ tsp ground cumin
- 2 tsp ground paprika
- 1 tsp salt
- ⅛ tsp ground black pepper
- 17 ½ oz water
- 24 ½ oz baby carrots (approx. 3 bunches), peeled and tops trimmed
- 2 - 3 ½ oz feta cheese, crumbled, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 916 kJ / 219 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 864 mg
Alternatywne przepisy
Spring Greens and Grapefruit Salad
30 dk
Romaine Salad with Blue Cheese and Prosciutto Dust
45min
Herbed Goat Cheese Crostini with Tapenade
45min
Beet Salad with Blood Orange Balsamic Vinaigrette
35min
Tuna Tapenade
5 min
Fennel, Orange and Cherry Salad
10min
Salmon and Lemon Rice Salad
40min
Spiced Corn Salad
25 dk
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 dk
Quinoa Salad with Strawberry Vinaigrette
25 dk
Mediterranean Chicken
35min
Citrus Salad with Mint Vinaigrette
30 dk