![White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d26e3eaa-ba13-4eb8-9103-fd5ae72edcb2/Derivates/bc4d70b6-bbf2-41a8-88c8-63cb783ca7a3.jpg)
Wersje kompatybilne
White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brussels Sprouts
- 16 oz Brussels sprouts, trimmed, halved
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 1 tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
Risotto
- 8 oz quinoa
- 5 oz leeks, sliced in half moons (¼ in.)
- 3 oz celery, sliced on the bias (¼ in.)
- ½ oz extra virgin olive oil
- ½ tsp dried sage
- ¼ tsp garlic powder
- 2 oz dry white wine
- 1 can white beans (15 oz can), drained and rinsed
- 18 oz vegetable stock
- 1 oz unsalted butter
- 1 tsp salt, to taste
- pomegranate arils/seeds, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2142 kJ / 512 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 12 g
- Sód
- 1464 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
40 min
Tofu Stew
30 min
Quinoa Patties
1 godz.
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40 min
Cauliflower Artichoke Cheese Bake
1 Std. 10 Min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Vegan Cashew Sauté
35 min
Chickpea Patties with Lemon Kale Salad
55 min
Southwest Quinoa
40 min
Curried Lentils
5h 15min
Risotto with Spinach and Peas
30 min