Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chantilly pistacjowe
-
2
listki żelatyny (1,7 g każdy)
lub 1 ½ łyżeczki żelatyny w proszku, rozpuszczone w 40 g wody - woda, do namoczenia żelatyny
- 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 80 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 60 g pasty pistacjowej (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 8847 kJ / 2113 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 179 g
- Tłuszcz nasycony
- 94 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 2614 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6 Std. 10 Min
Frużelina tropikalna do tortów
10 Min
Ganache czekoladowy
3 Std. 20 Min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20 Min
Krem angielski (Crème anglaise)
2 godz. 25 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 Min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 godz.
Ganache z mlecznej czekolady z korzenną przyprawą
3 Std. 15 Min
Kawowy sos karmelowy
45 Min
Ganache pistacjowy
5 Std. 30 Min
Krem pistacjowo-czekoladowy
40 Min
Brownie z kremem pistacjowym i kakaową glazurą
3 Std. 20 Min