Urządzenia i Akcesoria
Marcepanowe kulki z orzechami włoskimi w karmelu
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
20 sztuk
Składniki
Masa marcepanowa
-
150 g mąki migdałowej (patrz wskazówka)
-
150 g cukru pudru
-
1 białko
-
2 krople ekstraktu migdałowego, naturalnego
-
1 - 2 krople barwnika spożywczego w dowolnym kolorze
-
40 orzechów włoskich, łuskanych, połówek (ok. 120 g)
Gorąca kąpiel wodna
-
1000 g wody
Karmel
-
300 g cukru
-
30 g wody
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
1 łyżka octu do Mycia Wstępnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
6.8 mg
Białko
2.9 g
Kalorie
756.3 kJ /
180.8 kcal
Tłuszcz
8.6 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
25.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 min
Wiedeńskie czekoladki
50 min
Czekoladowa tarta ze spiralizowaną gruszką (TM5)
1 godz. 15 min
Portugalskie babeczki z kremem
1 godz. 10 min
Sernik baskijski
3 godz. 15 min
Babka pistacjowa z palonym masłem
3 godz. 40 min
Portugalski crème brûlée
25 min
Ciasto migdałowe z Santiago
1 godz. 30 min
Polewa toffi
25 min
Wegańskie ciasto kokosowe
50 min
Kawowy sos karmelowy
45 min
Ciastka owsiane
35 min